BLOG

DETALII LOCAL

Molly Malone`s

Tip:     CLUB  /   BAR  /   CAFENEA

Molly Malone`s
Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter Molly Malone`s

Adresa: STRANDUL NEPTUN, ARAD
Nr.Telefon: 0757 124 788
Orar: -
Facilitati: -
Adresa email: -
Website: -

Descriere:

Molly Malone`s Arad  @  Strandul Neptun 
 
`Molly Malone`(cunoscut și ca `Cockles and Mussles` sau `In Dublin`s Fair City`) este un cântec popular din Dublin, Irlanda, care a devenit imnul neoficial al orașului Dublin.

Cântecul ne spune povestea unei negustoare de pește care lucra pe străzile Dublinului, dar care a murit de tânără, din cauza febrei. Pe la sfârșitul secolului al 20-lea, o legendă spunea că Molly a trăit în secolul al 17-lea și că era o vânzătoare ambulantă în timpul zilei iar în timpul nopții, aceasta se prostitua.
 
Diametral opus, ea fusese descrisă și ca și una din puținele vânzătoare ambulante decente din acele zile. Cu toate acestea, nu există nici o dovadă că acest cântec este bazat o poveste reală a unei femei care să fi trăit în secolul al 17-lea sau oricând altcândva.
 
Numele `Molly` este un alint pentru Mary și Margaret. Deși multe Molly Malone s-au născut în Dublin de-a lungul secolelor, nici o dovadă nu leagă existența lor cu evenimentele din cântec.
 
Cu toate acestea, în 1988, Dublin Millennium Commission a aprobat zvonurile despre o Mary Malone care a murit pe data de 13 iunie 1699 și proclamând astfel 13 iunie ca „ziua Molly Malone`.
 
 
 


Evenimente viitoare din Molly Malone`s:
Nu am gasit evenimente.
Evenimente trecute din Molly Malone`s:
Abonare la Newsletter

Publicitate
Stiri - GhidulAradean.ro

Pasajele Aradului, un vis urât al PSD!

Data: Vineri, 23 Iunie, 2017


Eusebiu Pistru rămâne în PNL

Data: Joi, 22 Iunie, 2017