BLOG

DETALII LOCAL

Liceul Tehnologic Iuliu Maniu

Tip:     INVATAMANT

Liceul Tehnologic Iuliu Maniu
Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter Liceul Tehnologic Iuliu Maniu

Adresa: BULEVARDUL IULIU MANIU 39-41, ARAD
Nr.Telefon: Tel./fax: +4 0257253968 +4 0257231474
Orar: -
Facilitati: -
Adresa email: liceul@iuliu-maniu.ro
Website: www.iuliu-maniu.ro/

Descriere:

În anul 1966 s-a înfiintat Liceul Industrial Arad cu profil constructii de masini. În anul 1972 liceul asimileaza Scoala Profesionala Arad cu inceputuri legate de Scoala de Arte si Meserii ce functiona inca de la sfarsitul secolului al XVIII-lea. S-a construit astfel Grupul Scolar pentru Constructii de Masini Arad,numit ulterior şi Liceul Industrial nr.2 Arad.

Din 1994 numele unităţii devine  Grupul Scolar Industrial “Iuliu Maniu” Arad, din anul şcolar 2005-2006  denumirea se schimbă în Grupul Scolar “Iuliu Maniu” Arad, iar de la 1 septembrie 2012, denumirea se schimbă în Liceul Tehnologic ”Iuliu Maniu” Arad

De-a lungul anilor scoala a pregatit elevi in specializarile:

 • - mecanic masini-unelte;
 • - prelucrător prin aşchiere;
 • - turnatori;
 • - sculeri-matriteri;
 • - electromecanici;
 • - mecanici motoare-termice;
 • - electronist-automatizari;
 • - electronist-birotica;
 • - electronist depanator radio tv;

prin formele de scolarizare:

 • - liceu-curs de zi si seral;
 • - sc. postliceala; profesionala
 • - sc. de maistri.

Dupa anul 1992, ponderea meseriilor în profil mecanic s-a redus, datorita diminuarii si caderii industriei constructoare de masini, reducându-se astfel si forma de scolarizare prin scoala profesionala. Liceul a fost reprofilat, în domenile: electronica-tehnica de calcul; mecanica fina, informatica si profil teoretic: fizica- chimie si studiul intensive al limbilor straine (engleza si franceza).

Scoala noastra a achizitionat în ultimii ani mijloace moderne de învatamânt, calculatroare, copiatoare, sisteme audio-video, retroproictoare ,table inteligente,etc… Au fost dotate laboraatoarele, cabinetele si salile de clasa cu mobilier nou . Având resurse financiare proprii extrabugetare, liceul are posibilitatea sa fie la pas cu nevoile de modernizare ale preocesului de instruire si învatare. Au fost modernizate laboratoarele de fizica, chimie, biologie, istorie, matematica si cabinetul de limba si literatura româna si s-au amenajat 5 cabinete de informatica dotate cu 180 calculatoare de ultima generatie, interconectate intr-o retea proprie si conectate permanent la Internet.Pe parcursul anilor, elevii nostri au participat la Olimpiadele Scolare si la concursurile pe meserii, fazele judetene si nationale.

În cei 45 ani de existenta, Liceul "Iuliu Maniu" a dat 40 de promotii de absolventi. O mare parte si-au continuat studiile în învatamântul superior,într-o larga paleta de profesii, devenind ingineri, dintre care unii detin functii de conducere ca manageri în unitati industriale. Altii sunt juristi, medici, profesori - chiar cadre universitare - actori si ziaristi. Apreciem ca aceste performante ale absolventilor nostri dau dimensiunea calitatii la care se ridica instruirea în liceul nostru.


Evenimente viitoare din Liceul Tehnologic Iuliu Maniu :
Nu am gasit evenimente.
Evenimente trecute din Liceul Tehnologic Iuliu Maniu :
Nu am gasit evenimente.
Abonare la Newsletter

Publicitate
Stiri - GhidulAradean.ro

Pasajele Aradului, un vis urât al PSD!

Data: Vineri, 23 Iunie, 2017


Eusebiu Pistru rămâne în PNL

Data: Joi, 22 Iunie, 2017