BLOG

DETALII LOCAL

Colegiul Tehnic de Construcţii şi Protecţia Mediului Arad

Tip:     INVATAMANT

Colegiul Tehnic de Construcţii şi Protecţia Mediului Arad
Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter Colegiul Tehnic de Construcţii şi Protecţia Mediului Arad

Adresa: STRADA IOAN FLUIERAŞ, NR. 10 C
Nr.Telefon: 0257 - 275126
Orar: -
Facilitati: -
Adresa email: -
Website: colteharad.ro/

Descriere:

Şcoala noastră reuneşte două filiere de tradiţie: cel al Grupului Şcolar de Gospodărirea Apelor, înfiinţat în 1962, şi cel al Grupului Şcolar Industrial de Construcţii - Montaj, înfiinţat în anul 1974.

Denumirea celor două instituţii s-a modificat pe parcursul anilor:

  1964 – 1965 – Şcoala tehnică de hidrotehnică şi meteorologie
1976 – 1994 – Liceul Industrial Nr. 8
1994 – 1997 – Grup Şcolar Industrial de Gospodărire a Apelor
1974 – 1976 – Liceul de Construcţii nr. 2  Arad
1976 – 1996 – Liceul Industrial Nr. 7 Arad
1996 – 1997 – Grup Şcolar Industrial Construcţii Montaj

În anul 1996, clasele cu profil tehnic, meseria tehnician lucrări publice şi construcţii de la fostul Liceu Industrial Nr. 6 s-au alăturat liceului Grup Şcolar Industrial de Construcţii  Montaj.

Un moment important în evoluţia şcolii îl constituie fuziunea dintre Grupul Şcolar Industrial de Construcţii – Montaj şi Grupul Şcolar de Gospodărirea Apelor, în anul 1997. În anul imediat următor, se adaugă două clase de la Liceul Industrial "Tudor Vladimirescu". În anul 2010, prin reorganizarea reţelei  şcolare în judeţul Arad, s-a realizat unificarea dintre Şcoala generală nr. 6 şi  Colegiul Tehnic de Construcţii şi Protecţia Mediului.

Colegiul Tehnic de Construcţii şi Protecţia Mediului Aradfuncţionează sub această denumire din anul 2000, îndeplinind criteriile impuse de Ministerul Educaţiei evaluate de  Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad.
Colegiul Tehnic de Construcţii şi Protecţia Mediului are sediul pe strada Ioan Fluieraş nr. 10/C şi respectiv strada Haţeg nr. 3, în zone periferice ale oraşului, fără deschidere la arterele principale. Amplasarea şcolii constituie un punct slab. Acest dezavantaj este în parte suplinit de oferta educaţională, de o bună gestionare a resurselor materiale şi umane şi un management de calitate, care exploatează potenţialul de care dispune şcoala.
Finanţarea şcolii este efectuată în parte de către Consiliul Local Arad, respectiv bugetul de stat. Întrucât bugetul este foarte mic, se folosesc venituri extrabugetare pentru acoperirea unei mari părţi a cheltuielilor necesare. 60% din veniturile proprii  provine din efectuarea de lucrări cu ajutorul elevilor, în cadrul orelor de practică, în atelierele şcolii şi din lucrări executate pentru terţe unităţi sau persoane fizice. Se obţin venituri însemnate şi din închirieri, sponsorizări şi donaţii. Capacitatea de atragere a fondurilor extrabugetare, existenţa surselor alternative de finanţare reprezinta un punct forte.Pe parcursul anilor, Colegiul Tehnic de Construcţii şi Protecţia Mediului a oferit elevilor calificări care considerăm că au corespuns atât cerinţelor elevilor cât şi cerinţelor pieţei de muncă, din anul 2010 oferta de şcolarizare  cuprinzând şi învăţământul primar şi gimnazial prin unificarea cu Şcoala generală nr. 6 ca urmare a reorganizării reţelei şcolare în judeţul Arad


Evenimente viitoare din Colegiul Tehnic de Construcţii şi Protecţia Mediului Arad:
Nu am gasit evenimente.
Evenimente trecute din Colegiul Tehnic de Construcţii şi Protecţia Mediului Arad:
Nu am gasit evenimente.
Abonare la Newsletter

Publicitate
Stiri - GhidulAradean.ro

Pasajele Aradului, un vis urât al PSD!

Data: Vineri, 23 Iunie, 2017


Eusebiu Pistru rămâne în PNL

Data: Joi, 22 Iunie, 2017