BLOG

DETALII LOCAL

Colegiul Economic

Tip:     INVATAMANT

Colegiul Economic
Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter Colegiul Economic

Adresa: PIAŢA GEORGE ENESCU NR. 2 ARAD
Nr.Telefon: tel/fax +40 257 281529
Orar: -
Facilitati: -
Adresa email: -
Website: www.colecoarad.ro/

Descriere:

Înființare

Colegiul Economic Arad este o instituţie de învăţământ de prestigiu din regiunea de vest a ţării, cu rezultate deosebite de-a lungul timpului atât în pregătirea elevilor în diferite meserii, cât şi în formarea şi educarea tinerilor. Înfiinţat în anul 1885 prin Ordinul Ministrului Instrucţiunii din Budapesta, capitala părţii de răsărit a Imperiului Austro-Ungar, și-a început activitatea la data de 28 septembrie, având denumirea de „Școala Comercială Medie”. Limba de predare a fost până după Marea Unire de la 1918, limba maghiară, apoi, începând cu anul 1922, a luat fiinţă şi secţia română atât la „Școala Superioară de Comerţ pentru Băieţi”, cât şi la „Școala Superioară de Comerţ pentru Fete” din Arad, iniţial numai clasa I, menţinându-se în acelaşi timp şi clase cu predare în limbile celorlalte naţionaliotăţi din zona Banatului şi a Crişanei.

Sedii

Această şcoală comercială îşi avea sediul pe actuala stradă Lucian Blaga; abia între anii 1889-1894 s-a construit actualul edificiu şcolar din Piaţa George Enescu, nr. 2. În anul şcolar 1930-1931 are loc o importantă schimbare în ceea ce priveşte actuala clădire a şcolii şi anume: la 12 noiembrie 1930 Comitetul școlar de la Școala Comercială Superioară Arad a cumpărat clădirea de la Corporaţia Comercianţilor din Arad cu suma de 1.500.000 lei, devenind astfel proprietatea comitetului părinţilor.

Denumiri

În cei 124 de ani de existenţă, denumirea acestei instituţii de educaţie s-a schimbat în funcţie de regimul politic şi de evoluţia sistemului de învăţământ din România astfel:

1885- Școala Comercială Medie Arad

1886- Academia Comercială Arad

1900- Școala Superioară Comercială Arad

1937- Liceul Comercial de Băieţi Arad

1948- Școala Medie Tehnică de Administraţie Economică Arad

1950- Școala Medie Tehnică de Comerţ pentru Băieţi Arad

1955- Școala Tehnică de Comerţ Arad

1966- Liceul Economic Arad

1974- Liceul Industrial de Alimentaţie Publică Arad - Grupul Școlar Comercial Arad

1977- Liceul Economic şi de Drept Administrativ Arad

1994- Grupul Școlar Economic- Administrativ Arad

 

 

 

În data de 19 septembrie 2000 a devenit Colegiul Economic Arad, ca urmare a Ordinului Ministerului Educaţiei Naţionale nr. 4565/2000, prin care s-a modificat reţeaua unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat din judeţul Arad.

Conducere

Prestigiul acestei instituţii de învăţământ s-a menţinut datorită profesorilor ce şi-au desfăşurat activitatea de-a lungul timpului în această şcoală şi a elevilor ce-au făcut şi fac cinste acestei instituţii de educaţie, prin rezultate şcolare deosebite, dar şi prin cariera clădită după absolvirea Colegiului Economic Arad.

Începând cu anul 1885 la conducerea acestei instituţii de învăţământ s-au succedat numeroşi directori şi subdirectori/directori adjuncţi care au contribuit la ridicarea prestigiului acestei şcoli de tradiţie din Arad.


Evenimente viitoare din Colegiul Economic :
Nu am gasit evenimente.
Evenimente trecute din Colegiul Economic :
Nu am gasit evenimente.
Abonare la Newsletter

Publicitate
Stiri - GhidulAradean.ro

Pasajele Aradului, un vis urât al PSD!

Data: Vineri, 23 Iunie, 2017


Eusebiu Pistru rămâne în PNL

Data: Joi, 22 Iunie, 2017