BLOG

DETALII ARTICOL BLOG

Laureaţii Festivalului–Concurs Judeţean de Folclor `LA IZVOARE` 2015
Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter Laureaţii Festivalului–Concurs Judeţean de Folclor `LA IZVOARE` 2015
Luni, 10 August, 2015 14:32

Cea de-a VI-a ediţie a Concursului Judeţean de Folclor `LA IZVOARE` s-a încheiat sâmbătă, 8 august a.c., la Ineu.

Cei mai talentaţi participanţi la concursul de anul acesta au fost premiaţi cu această ocazie pentru prestaţia artistică deosebită.


Juriul, prezidat de Ana-Maria Dragoş-Director al Centrului Cultural Judeţean Arad, a a avut în componenţă personalităţi marcante precum Rodica Herlo-etnolog, Rodica Colta-etnolog, Gelu Stan- realizator emisiuni folclor la Radio România Timişoara, Daniela Băcilă-realizator emisiuni folclor la Radio România Timişoara, Vasile Peri-profesor coregraf, Ştefan Muntenaş-instructor şi Nicolae Stănescu-maestru coregraf.
Trofeul `LA IZVOARE` 2015 la secţiunea `Juniori` a fost decernat Grupului de dans `Păstrătorii tradiţiei` din Pecica. 


Tot în cadrul acestei secţiuni au fost premiaţi la categoria `Formaţii de dans` Formaţia de dansuri `Codreni Hăşmaşuluii`din Hăşmaş-premiul I, `Florile Mureşului` din Vladimirescu- premiul II, `Zestrea` din Şagu-premiul III. La categoria `Solist vocal` Drăgan Alexandra din Vladimirescu a obţinut premiul I, Lupşa Sorina din Cuied premiul II şi Mădălina Matcău din Bîrsa premiul III.


Grupul vocal `Florile podgoriei ` din Cuvin a primit premiul I la categoria `Grup vocal`.


La secţiunea `Seniori` Ansamblul folcloric `Zărandul`din Arad a primit trofeul `LA IZVOARE` 2015, Ansamblul de cântece şi dansuri `Florile Mureşului` din Vladimirescu a obţinut premiul I la categoria `Ansambluri`, premiul II la aceeaşi categorie a fost decernat Ansamblului de cântece şi dansuri `Păstrătorii tradiţiei ` din Pecica iar premiul III `Codrenilor` din Groşeni.


La categoria `Formaţii de dans` au fost acordate premiul I Formaţiei de dansuri ,,Păstrătorii tradiţiilor` din Şicula, premiul II ` Junilor Seleuşului`din Seleuş şi premiul III Formaţiei de dansuri `Moştenitorii`din Chereluş.


Cele trei `Grupuri de dansatori` premiate la secţiunea `Seniori` au fost Grupul de dansatori `Zărandul` din Arad cu premiul I, Grupul de dansatori ,,Zorile` din Felnac cu premiul II şi Grupul de dansatori `Zestrea` din Şagu cu premiul III. 


,,Păstrătorii tradiţiilor` din Şicula au primit premiul I la categoria `Grup vocal`.


Roxana Suciu din Covăsânţ a obţinut premiul I, Roberta Selagea din Zăbrani premiul II şi Ana Flavius Darius din Moneasa premiul III la categoria `Solist vocal`.


Comentarii
Abonare la Newsletter

Publicitate
Stiri - GhidulAradean.ro

Pasajele Aradului, un vis urât al PSD!

Data: Vineri, 23 Iunie, 2017


Eusebiu Pistru rămâne în PNL

Data: Joi, 22 Iunie, 2017