BLOG

DETALII ARTICOL BLOG

Festival la final. A căzut ultima cortină peste cea de a treia ediție a Festivalului Internațional de Teatru Nou
Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter Festival la final. A căzut ultima cortină peste cea de a treia ediție a Festivalului Internațional de Teatru Nou
Luni, 18 Mai, 2015 14:37

9 zile. 30 de evenimente. 24 de spectacole. Patru întâlniri muzicale. Două lansari de carte. Aceasta este rețeta celui mai important eveniment teatral al primăverii arădene. Festivalul Internațional de Teatru Nou, al cărui selecționer oficial a fost teatrologul Claudiu Groza, s-a încheiat duminică seara după un adevărat maraton care i-a provocat deopotrivă pe artiști, pe organizatori și pe spectatori.

 

`Am reușit și în acest an să aducem la Arad spectacole valoroase și artiști foarte buni. Au fost producții ale unor teatre consacrate, dar și spectacole ale unor companii independente. Toate bifând însă un criteriu important. Esențial, aș putea spune: calitatea. E ediția cu numărul trei a Festivalului Internațional de Teatru Nou un pariu câștigat? Cu siguranță ca da!` – spune Bogdan Costea, managerul Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad.

 

În cele 9 zile - din 9 pana în 17 mai - pe scena Festivalului Internațional de Teatru Nou au fost prezente direct, sau prin creațiile lor, nume importante. Alexandru Dabija, Helmuth Sturmer, Florin Piersic jr. sau Vlad Zamfirescu – sunt doar câteva dintre ele.

 

Pentru al treilea an consecutiv, FITN a avut și o secțiune FOCUS. De data aceasta, ea a fost dedicată regizorului Cristian Juncu, prezent în festival cu trei spectacole: Dinte pentru dinte – producție a Teatrului Național Târgu Mureș, Vestul singuratic – producție a Teatrului Nottara și Cerc Oglindă Transformare – producție a Teatrului Clasic `Ioan Slavici`.

 

Programul din acest an a cuprins și o serie de întâlniri muzicale de excepție. K-lu, Trei Parale, Kiss Nagy Verres Trio, Luiza Zan și Peter Sarik sunt cei care au raspuns invitației organizatorilor FITN în 2015.

 

 


Comentarii
Abonare la Newsletter

Publicitate
Stiri - GhidulAradean.ro

Pasajele Aradului, un vis urât al PSD!

Data: Vineri, 23 Iunie, 2017


Eusebiu Pistru rămâne în PNL

Data: Joi, 22 Iunie, 2017