BLOG

DETALII ARTICOL BLOG

Povesti de dragoste si mult umor în ultima zi a Festivalului International de Teatru Nou
Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter Povesti de dragoste si mult umor în ultima zi a Festivalului International de Teatru Nou
Vineri, 15 Mai, 2015 18:16

Ea și El, marea dragoste, intensă și fracturată – iată Antonimul venețian în câteva cuvinte. Un performance de teatru-dans și muzică realizat de coregrafa Baczó Tünde, după un concept de Simona Donici, Antonimul venețian este cronica ultimei întâlniri, o oră – cea din urmă – de dragoste, a posesivității și a vulnerabilității, o poveste frumoasă ca și Veneția, intensă ca și ultima respirație. – aceasta este istoria spusă de patru artiști: doi dansatori  (Baczo Tunde și Alin State) și doi muzicieni (Cari Tibor și Attila J Szabo) în primul spectacol al zilei de 17 mai. `Antonimul venetian` se joacă începând cu ora 17.00, pe platoul din fața Teatrului Clasic.  

 

 

De la ora 19.00, în sala mare, e vremea pentru comedie. `Beznă de mină` este spectacolul pe care vi-l propune Teatrul Naţional Târgu-Mureş, Compania Tompa Miklos și Studio Yorick, o montare semnată de Sebestyén Aba.

 

 

Beznă de mină este o comedie amară cu referire directă la societatea în care trăim, români, unguri, afectați cu toții de corupție, de neajunsuri pornite din lipsa protejării cetățenilor de către mai marii săi, indiferent de rang. Rămâne un exemplu de `teatru social` dedicat strict actualității noastre printr-un spectacol conceput admirabil, cu finețe pentru a demonstra că indiferent că suntem unguri ori români, ne afectează naivitatea cu care privim prezentul și manipularea societății prin interese, dictate de corupția unor indivizi ajunși la vârf prin votul nostru. – spune criticul de teatru, Ileana Lucaciu

 

 

Finalul Festivalului Internațional de Teatru Nou, ediția 2015, îi aparține unui creator cunoscut și iubit de publicul arădean. Eugen Jebeleanu, protagonistul ediției FOCUS în anul 2013, revine în FITN cu o nouă producție care îi poartă semnătura. `Hotel` îi are ca protagoniști pe Emilia Dobrin, Camelia Pintilie și Stefan Huluba. Scenografia îi aparține Velicăi Panduru, iar muzica lui Alex Halca. 


Comentarii
Abonare la Newsletter

Publicitate
Stiri - GhidulAradean.ro

TIR-ul care „doarme” de trei zile

Data: Marti, 27 Iunie, 2017


Maia Morgenstern revine la Teatrul de Vară

Data: Marti, 27 Iunie, 2017


Florin Galiș : Arad, orașul fărădelegii

Data: Marti, 27 Iunie, 2017


Bucureștiul în control la ISU Arad !

Data: Marti, 27 Iunie, 2017