BLOG

DETALII ARTICOL BLOG

Super concerte în Festivalul Internațional de Teatru Nou
Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter Super concerte în Festivalul Internațional de Teatru Nou
Marti, 12 Mai, 2015 15:55

Dincolo de un program teatral extrem de tentant, Festivalul Internațional de Teatru Nou vă propune și o serie de întâlniri muzicale de excepție. Prima se petrece într-o zi norocoasă de 13 mai,de la ora 22.00, în Boeme Teatru atunci când, carismaticii muzicieni de la Kiss, Nagy &Veress Trio vă propun două ceasuri de blues și... fun.


În 15 mai, de la ora 23.00, la Boeme Cafe, aveți șansa unei întâlniri artistice de zile mari. Trei parale – este trupa care vă provoacă muzical vineri seara. Cunoscută și de pe coloana sonoră a filmului Aferim (câștigător al Ursului de Aur, la Berlin) Trei parale grupează tineri orăşeni atraşi de muzicile vechi specifice spaţiului carpatic, alăturând muzicilor tradiţionale româneşti şi pe cele ale altor popoare ce trăiesc aici (evrei,  ţigani, etc.). 


Trei parale se sprijină în primul rând pe transcripţiile de epocă pe care Anton Pann – psalt şi teoretician al muzicii bizantine – le-a adunat în câteva volume numite „Spitalul Amorului`. Se adăugă apoi: expediţii prin sate şi lucrul cu diverşi muzicanţi bătrâni, audierea unor înregistrări vechi de teren, scotocirea  prin diverse culegeri de folclor muzical. Demersul grupului nu este unul strict, unul ortodox şi exact, nici n-ar avea cum să fie de vreme ce se găsesc la început de drum, de vreme ce sunt încă în căutări, în experimentări.


Ultima întâmplare muzicală din cadrul Festivalului Internațional de Teatru Nou este, fără doar și poate una de... ținut minte. Luiza Zan și pianistul maghiar Peter Sarik ne provoacă la o întâlnire muzicală de excepție, la o călătorie emoționantă și impresionantă în timp prin muzica anilor 40` – 50`. Recitalul celor doi muzicieni are loc la Boeme Teatru, în 16 mai, de la ora 22.30.
Comentarii
Abonare la Newsletter

Publicitate
Stiri - GhidulAradean.ro

Pasajele Aradului, un vis urât al PSD!

Data: Vineri, 23 Iunie, 2017


Eusebiu Pistru rămâne în PNL

Data: Joi, 22 Iunie, 2017