BLOG

DETALII ARTICOL BLOG

Muzică și teatru în cea de a cincea zi de Festival de Teatru Nou
Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter Muzică și teatru în cea de a cincea zi de Festival de Teatru Nou
Marti, 12 Mai, 2015 15:17

Două spectacole și un concert. Aceasta este rețeta zilei de miercuri, 13 mai, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Nou de la Arad.


Dăm startul la ora 19.00, când, în sala Studio, începe Ț(T)ara mea, un spectacol de Radu Macrinici, producție a Teatrului `Andrei Mureșanu` din Sfântu Gheorghe. Povestea spusă, vreme de 50 de minute, de actorii Inna Andriucă și Nae Croitoru este una cutremurătoare:

În Ţara mea, Radu Macrinici spune povestea unui torţionar comunist din ultima fază a ceauşismului. Personajul se doreşte a fi un profesionist al trupului, drept care studiază pătimaş atlasul de anatomie pentru a ajunge expert în tortură, refuzând uciderea victimei din greşeală. Acest securist se antrenează ca tehnician al torturii cu propria-i soţie, râvnind să devină un schingiuitor desăvârşit. Antrenamentul în familie este posibil cu atât mai mult cu cât torţionarul, soţia şi fetiţa sa locuiesc chiar în camera de schingiuire.


O oră și jumătate mai târziu, de la ora 20.30, Godot Café Teatru prezintă, în Club Flex, spectacolul Carpathian Garden de Radu Iacoban, avându-I în distribuție pe Radu Iacoban și Tudor Istodor.

 

Spectacolul este unul deosebit, care te prinde imediat pentru că este alert, prezintă o serie de `personaje` paradoxale, care există în România zilelor noastre, pentru că are un text foarte bun, cu o seamă de simboluri, dar foarte sugestiv pentru ceea ce autorul şi-a dorit să transmită publicului şi, nu în ultimul rând, pentru că protagoniştii îşi execută rolurile cu foarte multă originalitate şi dibăcie. – spun creatorii spectacolului


La finalul zilei vă lansăm o întrebare: Ce au în comun actoria, prietenia și blues-ul? Răspunsul îl veți afla miercuri seara, de la ora 22.00, în Boeme Teatru. Acolo unde vă poftim să gustați o porție generoasă de muzică și bună dispoziție `preparată` de Kiss, Nagy & Veress trio.
Comentarii
Abonare la Newsletter

Publicitate
Stiri - GhidulAradean.ro

TIR-ul care „doarme” de trei zile

Data: Marti, 27 Iunie, 2017


Maia Morgenstern revine la Teatrul de Vară

Data: Marti, 27 Iunie, 2017


Florin Galiș : Arad, orașul fărădelegii

Data: Marti, 27 Iunie, 2017


Bucureștiul în control la ISU Arad !

Data: Marti, 27 Iunie, 2017