BLOG

DETALII ARTICOL BLOG

O săptămână dedicată de Filarmonică exclusiv elevilor, prin `Școala altfel`
Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter O săptămână  dedicată de Filarmonică exclusiv elevilor, prin `Școala altfel`
Marti, 14 Aprilie, 2015 15:17

În săptămâna aceasta, Filarmonica de Stat Arad s-a aflat în centrul interesului a numeroase școli din municipiul și județul Arad, fiind inclusă în activitățile cuprinse în „Școala altfel`.


De luni, 6 aprilie, până joi, 9 aprilie, au fost programate câte trei concerte lecție pe zi, acestea fiind conduse de dirijorii Cristian Neagu și Dorin Frandeș. Elevilor le-au fost prezentate concerte tematice – valsuri și polci, coruri din opere, pentru foarte mulți dintre ei „Școala altfel` prilejuind primul contact cu o filarmonică profesionistă și cu muzica clasică. Iar întâlnirile cu creații semnate Johann Strauss, Iosif Ivanovici, W. A. Mozart, Joseph Haydn, dar și Bizet, Donizetti sau Verdi s-au dovedit a fi, pentru majoritatea elevilor, cuceritoare.


Dar „Școala altfel` nu a presupus doar concerte la sediu, ci și deplasări în județ, într-o formulă interpretativă mai restrânsă, concertele lecție fiind susținute în localități ca Frumușeni, Șofronea, Socodor, Secusigiu, Ineu ș.a., în fiecare zi fiind prezentate concerte lecție în câte trei localități.


Pe lângă rolul educativ al „Școlii altfel`, acest proiect mai are un rol ale cărei rezultate se vor vedea peste ani: o dată „inoculat` gustul pentru muzica clasică și pentru marile valori ale literaturii muzicale universale, elevii de azi vor deveni melomanii de mâine.


Comentarii
Abonare la Newsletter

Publicitate
Stiri - GhidulAradean.ro

Pasajele Aradului, un vis urât al PSD!

Data: Vineri, 23 Iunie, 2017


Eusebiu Pistru rămâne în PNL

Data: Joi, 22 Iunie, 2017