BLOG

DETALII ARTICOL BLOG

`Viața ca un joc ușor` și `Cu sufletul nu-i de glumit`, în Luna Plină de teatru
Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter `Viața ca un joc ușor` și `Cu sufletul nu-i de glumit`, în Luna Plină de teatru
Joi, 15 Ianuarie, 2015 13:22

Sâmbătă și duminică, LUNA PLINĂ DE TEATRU aduce pe scena sălii Studio două spectacole de facturi total diferite, dar care au un important punct comun: succesul la public.


Primul dintre ele este VIAȚA CA UN JOC UȘOR, după o idee din „Leichtes Spiel`, de Botho Strauß, în regia Alexandrei Gandi – Ossau, și va fi jucat sâmbătă, 17 ianuarie, de la ora 19,00. Tandru ca melodiile Evei Cassidy, subiectul teatral din ,,Viața ca un joc ușor``, jucat în Sala Studio la Teatrul „Ioan Slavici` din Arad, surprinde stări de viață contemporană într-un cuplu de intelectuali căsătoriţi de destul de multă vreme.În tematica spectacolului identificăm secretele sufleteşti, neînţelegerea celuilalt, micile egoisme, trădarea sexuală, suportul emoţional acordat sau nu, capacitatea de sacrificiu unul pentru celălalt, incidenţa morţii. Jucată în numai două personaje, montarea suscită emoţii vii, căci Tom şi Katia ar putea fi oricare dintre noi. Ei se despart dimineaţa la cafeaua din sufragerie, se reîntorc seara de la serviciu şi constată că s-au rutinat un pic. Iar într-o zi ce nu prevestea nimic neliniştitor, o scrisoare medicală aterizează în cutia poştală. De aici încolo, ordinea domestică este răsturnată. (Anca Giura) Emoționantul spectacol este susținut de actorii Magyari Etelka și Bogdan Costea.


Duminică sunt programate două reprezentații ale comediei CU SUFLETUL NU-I DE GLUMIT, de Dimitre Dinev, în regia lui Cristian Nedea. Un priveghi la căpătâiul unui prieten şi coleg de şantier. Protagonişti - un bulgar, un sârb, un român şi un austriac. Mai apar o bocitoare de profesie şi o stripteuză din Ucraina. Dimitré Dinev, scriitor austriac de origine bulgară reconstituie în această piesă atmosfera obişnuită a unui priveghi în spaţiul balcanic. Unde se plânge, se rememorează amintiri plăcute, se bea pentru sufletul mortului, dar se şi petrece. Cele două reprezentații vor avea loc de la ora 16,00 și 19,00.

 


Comentarii
Abonare la Newsletter

Publicitate
Stiri - GhidulAradean.ro

TIR-ul care „doarme” de trei zile

Data: Marti, 27 Iunie, 2017


Maia Morgenstern revine la Teatrul de Vară

Data: Marti, 27 Iunie, 2017


Florin Galiș : Arad, orașul fărădelegii

Data: Marti, 27 Iunie, 2017


Bucureștiul în control la ISU Arad !

Data: Marti, 27 Iunie, 2017