BLOG

DETALII ARTICOL BLOG

Calendarul acţiunilor cultural-artistice şi sportive
Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter Calendarul acţiunilor cultural-artistice şi sportive
Marti, 25 Noiembrie, 2014 23:42

Calendarul acţiunilor cultural-artistice şi sportive pe luna decembrie se va afla spre aprobare pe masa consilierilor municipali în cadrul şedinţei din 27 noiembrie. Acțiunile cultural-artistice și sportive urmează să se desfășoare în oraşul nostru, în organizarea Centrului Municipal de Cultură Arad.

 

În perioada 28 noiembrie-31 decembrie se vor organiza în Arad manifestări culturale, ştiinţifice şi artistice, concerte de muzică uşoară şi folclorică, concerte de colinde, spectacole de dansuri populare și tradiții de Crăciun, caravana portului şi a obiceiurilor populare de iarnă la care vor participa numeroase ansambluri şi formaţii populare din municipiu şi judeţ. Târgul de Crăciun, care şi-a deschis porţile pe 17 noiembrie va rămâne deschis până pe data de 10 ianuarie 2015. În toată această perioadă, vor fi organizate în Piaţa Primăriei evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă. Conform tradiţiei, în seara zilei de 5 decembrie vor fi aprinse luminițele decorative în brazii de Crăciun. Maratonul Moş Crăciunilor la alergare se va desfăşura pe 6 decembrie, iar ca un element de noutate, pe 15 decembrie se va organiza Maratonul Moş Crăciunilor la înot la Activ Club. Şirul evenimentelor dedicate sărbătorilor de iarnă se va încheia cu un spectacol de gală al „Caravanei tradițiilor de iarnă`.

 

          Evenimentele dedicate Zilei Naţionale a României  vor debuta de 28 noiembrie, cu o Conferință Națională dedicată `Zilei Naționale a României`, la care sunt invitaţi istorici şi cercetători din ţară şi străinătate. Pe 29 noiembrie arădenii sunt aşteptaţi la un spectacol de  muzică, dans și divertisment pentru tineri. Începând cu ora 18, în Piaţa Primăriei vor urca pe scenă Nelu Pitic & Daniel Julean şi Trupa de Serviciu, Nova Band, Quaternion şi Party Mix Arad, precum şi trupa Fantazia. Pe 30 noiembrie, de la ora 19, este programat un concert de muzică ușoară cu formaţiile On the Edge, Vama şi Smiley. Spectacol folcloric dedicat zilei de 1 Decembrie va debuta de la ora 17, invitaţi fiind Orchestra Centrului Municipal de Cultură Arad, soliştii vocali Estera Moldovan, Monica Groza, Lucian Zadic, Daniela Dudaş, Viorel Leric, Aurel Ungur, Ştefan Muntenaş, Orchestra Rapsozii Zarandului, soliştii vocali Cornelia Căprariu Roman, Malvina Nagy, Aura Bonchiş, Tiberiu Crişan, Marius Ciprian Pop, Mirela Manescu, Mihaela şi Ciprian Istrate, Tinu Vereşezan.

 

Cei mai buni sportivi arădeni ai anului  vor fi premiaţi în cadrul Galei Sportului Arădean, acţiune care va avea loc pe 11 decembrie, de la ora 18, la Sala Regele  Ferdinand.

 

Festivalul de film documentar, eveniment aflat la prima ediţie, se va derula în perioada 20-21 decembrie. Cu această ocazie, se va inaugura Cinematograful Arta, locaţie care va găzdui proiecţiile de filme din cele două zile ale festivalului. Cinematograful Arta este unul dintre primele cinemarografe de artă, relansat în România.

 

Comemorarea Revoluției din Decembrie 1989 este programtă în inetrvalul 21-23 decembrie.

 

Şirul evenimentul din luna decembrie se va încheia pe 31 decembrie cu Revelionul organizat în faţa Palatului Administrativ.

 


Comentarii
Abonare la Newsletter

Publicitate
Stiri - GhidulAradean.ro

Pasajele Aradului, un vis urât al PSD!

Data: Vineri, 23 Iunie, 2017


Eusebiu Pistru rămâne în PNL

Data: Joi, 22 Iunie, 2017