BLOG

DETALII ARTICOL BLOG

Lansare inedită a imnului Festivalului Internaţional de Teatru Clasic de la Arad
Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter Lansare inedită a imnului Festivalului Internaţional de Teatru Clasic de la Arad
Miercuri, 19 Noiembrie, 2014 15:09

Un cor. O orchestră. Un compozitor. În total peste 50 de muzicieni au pus umarul şi...talentul laolaltă într-un demers inedit.

Imnul celui mai important eveniment teatral al toamnei: Festivalul Internaţional de Teatru Clasic (FITCA 2014) care se desfăşoară la Arad, în perioada 21-30 noiembrie, a ajuns pentru prima oară în faţa publicului printr-un flash mob petrecut în unul dintre mall-urile arădene.

`Festivalul Internaţional de Teatru Clasic îşi propune şi anul acesta, la cea de a XX-a sa ediţie, să fie un eveniment al oraşului, al oamenilor săi, al celor care au nevoie şi îşi doresc întâmplări artistice de calitate. Tocmai de aceea, am ales să aducem şi imnul acestui festival cât se poate de aproape de public. Iar pentru cei care nu au fost prezenţi la eveniment, am realizat un videoclip care reflectă bucuria pe care vrem să o transmitem publicului arădean. Prin muzică. Dar, mai ales, prin teatru. ` – spune Bogdan Costea, directorul Festivalului Internaţional de Teatru Clasic de la Arad

Piesa `Because I Want` poartă semnătura compozitorului Cari Tibor, premiat în 2013 cu premiul special UNITER pentru muzică de teatru. Acesta semnează şi orchestraţia piesei.

`Piesa aceasta este una dinamică, optimistă. Aşa cum trebuie să fie un imn al unui festival de teatru. Pentru că, nu-i aşa, teatrul trebuie în primul rând, să bucure publicul. Evenimentul în sine, reacţiile oamenilor la această piesă, colaborarea cu artiştii arădeni... toate au fost experienţe frumoase pentru mine ca muzician` – spune compozitorul Cari Tibor.

La realizarea imnului FITCA 2014 au contribuit muzicieni din orchestra Filarmonicii de Stat Arad, din ansamblul Percutissimo şi corul `Emil Monţia`.


*https://www.youtube.com/watch?v=QEbsH2qbjbw&feature=youtu.be
<https://www.youtube.com/watch?v=QEbsH2qbjbw&feature=youtu.be>*

Comentarii
Abonare la Newsletter

Publicitate
Stiri - GhidulAradean.ro

TIR-ul care „doarme” de trei zile

Data: Marti, 27 Iunie, 2017


Maia Morgenstern revine la Teatrul de Vară

Data: Marti, 27 Iunie, 2017


Florin Galiș : Arad, orașul fărădelegii

Data: Marti, 27 Iunie, 2017


Bucureștiul în control la ISU Arad !

Data: Marti, 27 Iunie, 2017